Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

κυκλο-φ-οριακα 757 12.02.2014



Καλημέρα συμπολίτες, συγκάτοικοι της μικρής μεγάλης μας πόλης. Που ανέκαθεν, νυν και αεί και στους αιώνες μεγαλουργεί, κέντρο μιας χώρας που ομοίως, στο ίδιο «ανέκαθεν», μεγαλουργεί.
Μετά τα ωραία «πλακάκια» της κυβέρνησης με τους γενικώς μεγαλοεργολάβους για τη δωρεάν παραχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων και την αποκλειστικότητα της ψηφιακής τηλεόρασης στην περιβόητη digea, που επίσης τους ανήκει, τώρα προχώρησαν και στην προαναγγελθείσα αύξηση των αντιτίμων των διοδίων στους εθνικούς δρόμους, που ανήκουν στους ίδιους μεγαλοεργολάβους. Είναι σαφές, ή να το ξαναπούμε; Όλα στον ίδιο κορβανά πηγαίνουν, συμπολίτες, κι αυτός με βεβαιότητα δεν είναι ο κρατικός.
Το οποίον, που λέτε, ξανααυξήθηκαν τα διόδια στις Ιδιωτικές (Εθνικές) Οδούς της χώρας μας. Οι συμβάσεις, φταίνε, λέει, οι συμβάσεις που υπογράφηκαν και επικυρώθηκαν από την Βουλή των Ελλήνων επί Υπουργίας Σουφλιά (γνωστού και ως «Σαρακατσάνου»). Οι συμβάσεις! Μια κυβέρνηση, ακόλουθος άλλων παρόμοιων κυβερνήσεων από το 2010 και μετά, που κυβερνά με πλήθος αντισυνταγματικών νομοθετημάτων (έτσι αποφαίνονται τα ανώτατα δικαστήρια…) και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που δεν φτάνουν καν στην Βουλή (βλέπε κατάργηση της ΕΡΤ…), μια τέτοια κυβέρνηση, εσείς τι λέτε; αν ήθελε δεν θα μπορούσε να αναθεωρήσει ή να καταργήσει συμβάσεις παραχώρησης που έγιναν το 2007; Εγώ λέω πως μπορεί. Απλώς, αγαπητοί μου, είναι προφανές ότι δεν θέλει.
Με την ευκαιρία, οι πέντε, αυτή τη στιγμή, εν ενεργεία, και με τα δικά της προβλήματά η κάθε μία, συμβάσεις παραχώρησης, αφορούν στους παρακάτω αυτοκινητοδρόμους:
·          ΠΑΘΕ Μαλιακός - Κλειδί, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ραχών έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδιού, με ανάδοχο την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.»
·          Αυτοκινητόδρομος «Ιονία Οδός» από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα, ΠΑΘΕ Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης) − Μαλιακός (Σκάρφεια) και Συνδετήριος Κλάδος του ΠΑΘΕ Σχηματάρι-Χαλκίδα, με ανάδοχο την εταιρεία «Νέα Οδός Α.Ε.»
·          Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), με ανάδοχο την εταιρεία «Κεντρική Οδός Α.Ε.»
·          Αυτοκινητόδρομος «Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη», με ανάδοχο την εταιρεία «Μορέας Α.Ε.»
·          Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα», με ανάδοχο την εταιρεία «Ολυμπία Οδός Α.Ε.»

Όσοι ενδιαφέρεστε περισσότερο και έχετε πρόσβαση στο απέραντο διαδίκτυο επισκεφτείτε αυτή την ιστοσελίδα http://library.tee.gr/digital/m2571/m2571_petroutsatou.pdf και σας βεβαιώνω ότι θα γίνεται κατά πολύ σοφότεροι, μαθαίνοντας ποιοι συμμετέχουν σ’ αυτές τις πέντε (5) ανώνυμες εταιρείες μαζί με πόσες και ποιες τράπεζες από όλον τον κόσμο έχουν ενδιαφερθεί να επενδύσουν, με το αζημίωτο, φυσικά, στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους. Μπορείτε, επίσης να ενημερωθείτε για τις ωραίες «τροποποιήσεις» που έγιναν στις 09.12.2013, πάλι από την Βουλή, σε ένα άρθρο της εφημερίδας «Το Βήμα» στην ιστοσελίδα http://www.tovima.gr/society/article/?aid=546967.
Αυτά, που λέτε. Και οι κάθε λογής παράδρομοι, που ήταν έτσι κι αλλιώς γεμάτοι, θα γεμίσουν ακόμη περισσότερο, γιατί πείτε μου εσείς ποιος Έλληνας θα δώσει οχτώ (8) ευρώ για να πάει και να ‘ρθει Βόλο-Λάρισα ή τούμπαλιν; Ή Θεσσαλονίκη-Αθήνα, που θέλει περίπου 50 € μόνο διόδια; Θαύμα οδική ασφάλεια θα απολαμβάνουμε όλοι μας, κι εμείς οι γιωταχήδες κι οι φίλοι μου οι φορτηγατζήδες, που ακούν «διόδιο» και τους σηκώνεται η τρίχα κάγκελο!
Στην πόλη μας δεν συμβαίνει, νομίζω, κάτι το αξιομνημόνευτο, πέραν των «προκαταρκτικών» για τις μέλλουσες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου τα σχήματα δεν έχουν κατασταλάξει ακόμη – είναι και δύσκολο, εδώ που τα λέμε, να βρεθούν τόσοι πολλοί ενδιαφερόμενοι για τα ψηφοδέλτια των καλλικρατικών δήμων και, καθώς ακούω, δεν υπάρχει και ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των λεγόμενων «προβεβλημένων πολιτών». Ίδωμεν και ακούσωμεν.
Σημαντικό θεωρούμε εμείς το γεγονός ότι στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου, που παραμένει ορθάνοιχτος εδώ και οκτώ (8) μήνες μετά το μαύρο στην ΕΡΤ, «μετακόμισαν σύσσωμοι» από το Δημοτικό Ραδιόφωνο (πάει κι αυτό…) οι μουσικοί παραγωγοί Βασίλης Ιορδανίδης, Γιώργος Μακρής, Χριστίνα Γουλιώτη, Γιάννης Τζαμτζής και Στέλιος Αναγνωστάκης, εναλλάξ κάθε απόγευμα από 18:00 έως 20:00. Απόλαυση. Στους 100,7 μεγακύκλους των FM, σταθερά, να τους ακούμε, είναι ευλογία που υπάρχουν. Γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη "Θεσσαλία" την Τετάρτη 12.02.2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου