Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

κυκλο-φ-οριακα 769 28.05.2014

Βόλος, ο κόμβος του Δημαρχείου


Αγαπητοί αναγνώστες, καλημέρα για εφτακοσιοστή εξηκοστή ένατη φορά στα κυκλο-φ-οριακά.
Ολοκληρώθηκαν, ως γνωστόν, όλες οι εκλογικές διαδικασίες, κέρδη και ζημίες καταμετρώνται και αναλύονται ακόμη, μηνύματα κυκλοφορούν όπως πάντα, κάποια ριζική αλλαγή δεν φαίνεται να προκύπτει ακόμη στο γενικό πλαίσιο της ζωής μας.
Βεβαίως ορισμένες σημαντικές αλλαγές συνέβησαν. Π.χ. στην Περιφέρεια Αττικής ή στον Δήμο Λάρισας. Στον Δήμο του Πειραιά, όπου δημαρχεύει, πλέον, ο ίδιος ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, όπου οι πολίτες επέλεξαν έναν νέο Δήμαρχο, ο οποίος έχει διατυπώσει κάποιες τεκμηριωμένες επιφυλάξεις για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ μέσα στον ιστό της πόλης (ξέρετε, αυτό το γήπεδο που θα ονομαστεί, λέει, «Αγία Σοφία»…).
Στον νομό μας, πολλές οι αλλαγές. Χαμένη η κα. Λαΐτσου στο Βελεστίνο, κερδισμένος ο κ. Νασίκας, επανέρχεται μετά από χρόνια ο κ. Πρεβεζάνος στη Σκιάθο, επικράτηση του κ. Εσερίδη επί του κ. Χατζηκυριάκου στον Αλμυρό, όπου προσπάθησε να επανέλθει και ο κ. Ράππος αλλά αποκλείστηκε στον 1ο γύρο. Να επανέλθει προσπάθησε επίσης ο κ. Βακούλας στο Νότιο Πήλιο αλλά δεν τα κατάφερε, νικητής αναδείχτηκε ο νυν κ. Φορτούνας. Οι νυν Δήμαρχοι κκ. Βαφίνης και Βασιλούδης παραμένουν ομοίως στην Αλόννησο και στη Σκόπελο, όπου ο πρώην κ. Περίσσης δεν μπόρεσε τελικά να ανακαταλάβει τον θώκο. Αλλαγή σκηνικού στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, όπου επανέρχεται ο παλιός κοινοτάρχης κ. Κουτσάφτης. Και στον μεγάλο Δήμο Βόλου, το εντελώς καινούργιο σκηνικό με Δήμαρχο τον κ. Μπέο.

Η στήλη εύχεται σε όλες τις νέες Δημοτικές Αρχές την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία από 1ης Σεπτεμβρίου 2014, που θα αναλάβουν τις τύχες των Δήμων τους. Το «καλό» των πόλεων μας και ημών των πολιτών «έπαιξε» τόσο πολύ σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία, και θα είναι μεγάλο κρίμα να μην επιτευχθεί τελικά.
Εμείς εδώ στον Βόλο, υπενθυμίζω, έχουμε να περιμένουμε καλύτερη καθαριότητα, καλύτερο και φθηνότερο νερό, όχι αδέσποτα ζώα (μέσα σε τέσσερις (4) μήνες, όπως άκουσα σε μια τηλεοπτική συνέντευξη – από αναλήψεως καθηκόντων, υποθέτω, άρα κάπου κοντά στην Πρωτοχρονιά) και καλύτερο κυκλοφοριακό. Αυτά τα τέσσερα.
Κρατήσαμε σε ένα αρχείο ολόκληρο το αναρτημένο στο διαδίκτυο πρόγραμμα του συνδυασμού της Νέας Εποχής για να το παρακολουθούμε, τρόπον τινά. Με ιδιαίτερο, οπωσδήποτε, ενδιαφέρον για τα κυκλοφοριακά ζητήματα, τα οποία, όπως καλώς γνωρίζετε, και ημείς καλώς γνωρίζομεν. Βέβαια, κάτι το συγκλονιστικό ούτε ακούσαμε, ούτε διαβάσαμε, κάποιες παρεμβάσεις αν μπορέσουν να γίνουν, καλώς να γίνουν, εδώ θα είμαστε.
Στο μεταξύ, η πόλη συνεχίζει να υπάρχει. Είδατε πώς «δια μαγείας» άδειασε η οδός Δημητριάδος; Απλά πράγματα. Δια της ιδίας «μαγείας» πρέπει να λυθούν και τα προβλήματα που υπάρχουν στην Λεωφόρο Ειρήνης, αυτό το έχουμε ξαναπεί, και αυτό είναι το προτελευταίο σημείο όπου χρειάζεται μία γενναία ρύθμιση της κυκλοφορίας, πάντα λόγω των παράνομων σταθμεύσεων. Το τελευταίο είναι η αρχή της οδού Ιάσονος, εκεί υπάρχει πρόβλημα ροής, λόγω των πολλών αστικών και υπεραστικών λεωφορείων. Αν και αυτό λυθεί όπως έχει αποφασίσει ο Δήμος από το 2008, με μεταφορά ορισμένων λεωφορειακών γραμμών στην κυκλοφορούμενη οδό Αργοναυτών (όποιος ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες, εδώ είμαστε…) εμείς λέμε ότι τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματά μας τελείωσαν. Είναι άλλο θέμα το αν χρειαζόμαστε κυκλικές πλατείες, είναι άλλης κατηγορίας, κάποια στιγμή θα το διεξέλθουμε διεξοδικότερα.
Α ναι! τοποθετήθηκαν και κάποια καινούργια φράγματα στα πεζοδρόμια, καλαίσθητες κατασκευές, δείτε τις στη διασταύρωση Ερμού-Κ.Καρτάλη και αλλού. Παρ’ όλα τα όσα γενικά ακούστηκαν στην προεκλογική περίοδο, η δική μας αίσθηση είναι ότι ο Δήμος, με τις υπηρεσίες του και το πολιτικό προσωπικό του, συνεχίζει να λειτουργεί. Και ο Βόλος είναι μια όμορφη πόλη. Στη φωτογραφία ο κόμβος του Δημαρχείου.
Η στήλη έχει πολλές φορές γράψει ότι οι Δημοτικές Αρχές έρχονται και παρέρχονται, η Πόλη μένει.
Γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη "Θεσσαλία" την Τετάρτη 28.05.2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου