Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

κυκλο-φ-οριακα 770 11.06.2014



Αγαπητοί αναγνώστες, καλημέρα, σήμερα Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014. Έναν χρόνο μετά το μαύρο στην ΕΡΤ, στην ΕΡΤ που παραμένει ζωντανή, και η ΕΡΑ Βόλου συνεχίζει κανονικό πρόγραμμα στους 100,7 και στους 101,2 μεγακύκλους στα FM. Μια μέρα μετά την ορκωμοσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ανήμερα του αγώνα-σταθμού του Ολυμπιακού Βόλου με την Ξάνθη και μία μέρα πριν την έναρξη του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου στην Βραζιλία, όπου, ως γνωστόν συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδος.
Και όλα αυτά, τέσσερις ημέρες πριν από την μεγάλη συναυλία με τον γενικό τίτλο «Άξιον Εστί», που διοργανώνει η Βολιώτικη Χορωδία, την Κυριακή 15 Ιουνίου, ώρα 8:30 μμ. στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Η αφίσα αυτής της συναυλίας κοσμεί τα σημερινά κυκλο-φ-οριακά. Κι αυτό όχι μόνο επειδή ο γράφων είναι χορωδός στην Βολιώτικη Χορωδία, αλλά γιατί πραγματικά πιστεύει ότι αυτή η συναυλία θα είναι ένα πολιτιστικό γεγονός για τον Βόλο, αξιομνημόνευτο σ’ αυτή την στήλη, που, όπως έχουμε ξαναπεί, λειτουργεί λίγο και ως ιστορικό αρχείο αυτής της πόλης.
Ελάτε, λοιπόν, να μας δείτε και να μας ακούσετε. Εκτός από την Βολιώτικη Χορωδία, θα είναι εκεί η Χορωδία του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης (οι δύο χορωδίες μαζί έχουν συνολικά περί τους 85 χορωδούς), ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ιωάννα Φόρτη, ο δικός μας Βαγγέλης Κακάλιας, πέντε διακεκριμένοι Βολιώτες μουσικοί, οι Νίκος Νέβρος, Γιάννης Αργυρόπουλος, Εύη Κανελλοπούλου, Γιάννης Καραμανιώλας, Δημήτρης Τυφλίτης, όλοι υπό την διεύθυνση των κυριών Αντιγόνης Κερετζή και Στάσας Τζάλλα. Προσκλήσεις διατίθενται από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (Δημητριάδος-Κουμουνδούρου), από το δισκοπωλείο Classic (Ερμού 187), από το Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» του Δήμου Βόλου (Τοπάλη και Δημητριάδος) και από τα μέλη της Βολιώτικης Χορωδίας. Η τιμή των προσκλήσεων είναι 10 €, και 7 € για άνεργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους, φοιτητές και μαθητές.
Αυτά, μεσούντος του Ιουνίου, με τα μπάνια του λαού να έχουν ήδη ξεκινήσει.
Ακούγεται ευχάριστα η πληροφορία ότι περί το τέλος του αυτού μηνός θα δοθεί στην κυκλοφορία και ο Περιφερειακός. Θα περιμένουμε. Για να απαλλαγεί, επιτέλους, ο άξονας Αλκίππης-Απόλλωνος από τον μεγάλο φόρτο των βαρέων οχημάτων και να βελτιωθεί κατά πολύ (έτσι πιστεύουμε εμείς, τα γεγονότα θα ξέρουν καλύτερα…) η ουρά που δημιουργείται τα απογεύματα των Κυριακών του καλοκαιριού, λόγω της επιστροφής των ημερήσιων εκδρομέων, στο οδικό τμήμα Λεχώνια-Βόλος.
Κάτι άλλο σημαντικό δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας, γι’ αυτό και, με την άδειά σας, θα είναι σύντομα τα σημερινά κυκλο-φ-οριακά. Είναι πολύ το τρέξιμο για την συναυλία και είναι ο χρόνος (πάντα) τόσο λίγος… Θα τα ξαναπούμε, γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη "Θεσσαλία" την Τετάρτη 11.06.2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου