Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το Άξιον Εστί



«Το Άξιον Εστί» - μεγάλη συναυλία της Βολιώτικης Χορωδίας και της Χορωδίας του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης, 15 Ιουνίου 2014.
Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την πρώτη δημόσια εκτέλεση του μνημειώδους έργου «Άξιον Εστί», με την μοναδική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη πάνω στην μεγαλειώδη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, που έγινε στις 19 Οκτωβρίου 1964 στο Θέατρο Κοτοπούλη («Ρεξ»). Ενός έργου που σφράγισε όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την παγκόσμια μουσική και ποιητική δημιουργία στον 20ο αιώνα
Η Βολιώτικη Χορωδία, υπό την διεύθυνση της κας Στάσας Τζάλλα, αποφάσισε να παρουσιάσει ολοκληρωμένο το έργο στο κοινό του Βόλου με την πολύτιμη σύμπραξη της Χορωδίας του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης, η καλλιτεχνική διευθύντρια της οποίας, κα Αντιγόνη Κερετζή, έχει επί σειράν ετών συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Μετά από ένα και πλέον έτος μεθοδικής προετοιμασίας του πολυσύνθετου αυτού έργου, έχουμε σήμερα την τιμή να προσκαλέσουμε τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες στην συναυλία μας, που θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014, ώρα 8:30 μμ, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»
Στην συναυλία συμμετέχουν, εκτός από τις δύο Χορωδίες, οι πολύ γνωστοί τραγουδιστές Γεράσιμος Ανδρεάτος και Ιωάννα Φόρτη.
Το μουσικό σχήμα συγκροτείται από τους Βολιώτες μουσικούς Νίκο Νέβρο (που είχε και την επιμέλεια της ορχηστρικής προσαρμογής), Γιάννη Αργυρόπουλο, Εύη Κανελλοπούλου, Γιάννη Καραμανιώλα και Κώστα Δρακούλη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχουν η κα Αντιγόνη Κερετζή και η κα Στάσα Τζάλλα.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν οι κύκλοι τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη «Επιφάνια», σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, με τις Χορωδίες και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, και «Μαουτχάουζεν», σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη, με την Ιωάννα Φόρτη. Στο δεύτερο μέρος θα εκτελεστεί το «Άξιον Εστί», το οποίο περιλαμβάνει τρία μέρη. Μέρος Α’: Η Γένεσις, Μέρος Β’: Τα Πάθη, που διαρθρώνονται σε ψαλμούς, άσματα και αναγνώσματα, και Μέρος Γ’: Το Δοξαστικόν. Συμμετέχουν ως  ψάλτης ο Ευάγγελος Κακάλιας, ως λαϊκός τραγουδιστής ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, και ως αναγνώστης ο Χαράλαμπος Σκυργιάννης.
Προσκλήσεις διατίθενται από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (Δημητριάδος-Κουμουνδούρου), από το δισκοπωλείο Classic (Ερμού 187), από το Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» του Δήμου Βόλου (Τοπάλη και Δημητριάδος) και από τα μέλη της Βολιώτικης Χορωδίας. Η τιμή των προσκλήσεων είναι 10 €, και 7 € για άνεργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους, φοιτητές και μαθητές. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6947024547, κ. Σκυργιάννης.
(δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο την Κυριακή 01.06.2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου