Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει την ΕΡΤ...

Πέρασαν περίπου είκοσι ένας (21) μήνες από το φοβερό και τρομερό εκείνο "διάγγελμα" του έκπροσώπου της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη κ. Κεδίκογλου (πού βρίσκεται, άραγε, σήμερα αυτό το καλόπαιδο;...), που είπε την "ιστορική" φράση
"η Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ"
Ύστερα ανέλαβε το άλλο καλό παιδί των μέσων (όλων των ειδών μέσων...) κ. Καψής (που στη συνέχεια έγινε και ευρωβουλευτής, μην το ξεχνάμε, δείτε εδώ τι σημαίνει αυτό για την τσέπη μας...) να φτιάξει μια λεγόμενη δημόσια ραδιοφωνία-τηλεόραση. 
Στην αρχή την είπε ΔΤ ύστερα την είπε ΝΕΡΙΤ.
Όμως η ΕΡΤ, σε πείσμα των πραξικοπηματιών εχθρών της, δεν έκλεισε. Έμεινε όρθια, ορθάνοιχτη, μέσω του διαδικτύου και του συνόλου των δέκα εννέα (19) περιφερειακών σταθμών της, από τις 13 Ιουνίου 2013 μέχρι και σήμερα.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου δεν έκλεισε ούτε μια μέρα, όπως δεν έχει κλείσει ποτέ από το 1948 που εξέπεμψε για πρώτη φορά.
Δεν έκλεισε γιατί τον πήραν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι σ' αυτόν - αυτές οι δήθεν "παχιές αγελάδες" του κ. Κεδίκογλου, που βρέθηκαν μέσα σε μία ώρα χωρίς τα 1.200 € τον μήνα στο σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς μέλλον.
Ο Χρήστος, ο Γιάννης, ο Μάνος ο πρώτος και ο Μάνος ο δεύτερος, η Δέσποινα, ο Γιώργος, η Βίκυ, ο Βασίλης, ο Νίκος, η Άλκηστη, η Χαρή - κι αν ξεχνάω κανένα όνομα, συγγνώμη, δεν φταίω εγώ, το αλτσχάϊμερ φταίει.
Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αποφάσισε να ανοίξει την ΕΡΤ.
Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις - πριν, δηλαδή, μάθουμε τι και πώς ακριβώς σχεδιάζεται - μεγάλη οχλοβοή σηκώθηκε: θα επανέλθει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ!
Το είπε και το καλόπαιδο, ο Κεδίκογλου, στο "διάγγελμα" της 13ης Ιουνίου, καταργείται το "χαράτσι" για την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ήταν 4,24 € τον μήνα, σύνολο 50,88 € τον χρόνο!!
Ο ελληνικός λαός ανακουφίστηκε και πανηγύρισε (;) Μαζί του κι εσύ (;) - στην πραγματικότητα οι μόνοι που πανηγύρισαν ήταν αυτοί που προκάλεσαν και το κλείσιμο της ΕΡΤ: οι υπερχρεωμένοι καναλάρχες της ιδιωτικής DIGEA, της DIGEA που μας επιβλήθηκε χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα επιλογής.
Από 01.01.2014 στους λογαριασμούς της ΔΕΗ εμφανίστηκε το "ανταποδοτικό τέλος ΝΕΡΙΤ", το νέο "χαράτσι" στα απλά ελληνικά. Μέχρι σήμερα το πληρώνουμε αγόγγυστα, 3,00 € τον μήνα, σύνολο 36,00 € τον χρόνο.
Η οικονομία που έκανε σε κάθε νοικοκυριό η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου (ο Κουβέλης καταστράφηκε, ίσως και λόγω της ΕΡΤ...) είναι 14,88 € ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
Κι αν συγκρίνει κανείς νηφάλια τις παρεχόμενες υπηρεσίες, θα δεί αμέσως ότι το ανταποδοτικό τέλος για την ΝΕΡΙΤ είναι κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο για την ΕΡΤ.
Τώρα λοιπόν, που η δημοκρατία επανέρχεται στην Ελλάδα, οι πραξικοπηματίες της 11ης Ιουνίου μαζί με τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης θορυβούν (βλ. ντιτζιαίοι και λοιποί συγγενείς, από κοντά και κάτι παλικαράκια τοπικά, δικά μας, που θυμήθηκαν "επί τούτου" την μεγάλη προ-κυβερνητική Μελίνα, στα κυβερνητικά έργα και στη μνήμη της οποίας έχουν άπειρες φορές ασελγήσει ...). Κάνουν "γαργάρα" το μεγάλο σκάνδαλο της DIGEA (κι όλα τα άλλα, που σιγά-σιγά θα βγουν στο φως...) και κωάζουν για το "χαράτσι" της ΕΡΤ.

Ένα είναι βέβαιο συν-Έλληνες, δεν υπάρχει καν ντροπή!

Και για να μην νομίζετε ότι είμαστε οι μόνοι ευρωπαίοι που πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος για την λειτουργία της κρατικής τους ραδιοτηλεόρασης, δείτε τον διπλανό χάρτη ή/και διαβάστε σχετικά εδώ. Θα κατατοπιστείτε πλήρως. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου