Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

κυκλο-φ-οριακα 862 5 Οκτωβρίου 2016

παγκόσμια ημέρα των ζώων. ΟΛΩΝ των ζώων


Καλημέρα συμπολίτες. Επανήλθαμε αισίως στην Τετάρτη, και σήμερα το απόγευμα, πρώτα ο Θεός, ώρα 18:30, η στήλη επιστρέφει και στην διαδικτυακή τηλεόραση (αγγλιστί webtv) της αγαπητής μας «Θεσσαλίας», στην «Θ tv» - για όσους δεν είναι απολύτως εξοικειωμένοι με αυτό το μέσον, επιτρέψτε μου να περιγράψω τα βήματα που απαιτούνται για να μπορέσει κανείς να δει αυτή την εκπομπή. Προφανώς πρέπει να υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής (Η/Υ) και σύνδεση στο διαδίκτυο, και μετά:

Βήμα 1ο: συνδεθείτε στο internet με όποια μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιείτε (internet explorer, google chrom, mozilla firefox, άλλη)

Βήμα 2ο: στην αρχική αναζήτηση πληκτρολογείτε e-thessalia.gr και μεταφέρεστε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Θεσσαλία»

Βήμα 3ο: κάτω από τις αρχικές φωτογραφίες, στο δεξιό μέρος της οθόνης, είναι γραμμένο «Θ-TV» και από κάτω υπάρχει ένα τετράγωνο, το οποίο στην αρχή είναι μαύρο και σε λίγο μετατρέπεται σε οθόνη αντίστοιχη με αυτή του youtube. Τα κυκλο-φ-οριακα βγαίνουν στον αέρα στις 18:30 της Τετάρτης.

Βεβαίως, στην κορυφή της ηλεκτρονικής σελίδας, εκεί που υπάρχει η μπάρα των επιλογών (χρώματος οινοπνευματί), δεξιά στην άκρη υπάρχει επίσης το ίδιο «Θ-TV». Πατώντας εκεί με το ποντίκι μπαίνετε σε ολόκληρο το αρχείο των διαδικτυακών εκπομπών της «Θεσσαλίας» και μπορείτε να δείτε όποια και όποτε εσείς θέλετε (είναι όλες στο γιουτούμπι).

Αυτά περί διαδικτύου. Κατά τα λοιπά έχει ξεκινήσει, εδώ και σχεδόν έναν μήνα, η διαδικασία με τα εορταστικά των Χριστουγέννων, λαμπιόνια και άλλα. Ακόμη 40.000 € ενέκρινε φέτος το Δημοτικό Συμβούλιο, πέρυσι, αν δεν απατώμαι, ήταν 80.000 €, πόσο κοστίζουν τέλος πάντων αυτά τα λαμπάκια; Πόσο τιμάται, συμπολίτες, ένας μωβ νυχτερινός ουρανός; Μήπως είναι τα λαμπάκια αναλώσιμα; - ρωτάω επειδή εγώ έχω ένα σετ τέτοιο εδώ και μια δεκαετία, το ίδιο πάντα, το βγάζω απ’ το κουτί του, το φοράω στο δέντρο, παλιότερα το στόλιζα και στα κάγκελα, πάνω από έναν μήνα κάθε χρόνο, τελειώνει η περίοδος, το ξαναβάζω στο κουτί του, την άλλη χρονιά πάλι, δεν λέει να χαλάσει.

Δεν ξέρω τι να υποθέσω, και δεν μου αρέσουν οι εικοτολογίες.

Ούτε και για το μεγάλο θέμα του Ορφανοτροφείου ξέρω τι να υποθέσω. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω, πάλι δηλώσεις και αντιδηλώσεις, οι χθεσινοί φίλοι έγιναν σημερινοί εχθροί, οι ίδιοι που στήριξαν «πάση δυνάμει» την εκλογή της σημερινής διοίκησης τώρα αναζητούν νέα διοίκηση και μεθοδεύουν καθαιρέσεις. Εγώ δεν ξέρω λεπτομέρειες των υποθέσεων του Ιδρύματος αλλά νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν. Αυτοί πρέπει να αφεθούν ήσυχοι και απερίσπαστοι να ασχοληθούν. Γιατί δεν μπορεί να είναι η όποια δημόσια θέση στο Ορφανοτροφείο «εφαλτήριο» για όποιας μορφής ανέλιξη ή μετεξέλιξη ή μετάλλαξη σε πολιτικά ή μικρο-πολιτικά πεδία. Όποιος έχει αυτιά, ας ακούσει – αν και φοβάμαι ότι τελευταία η πόλη πάσχει από βαριάς μορφής βαρηκοΐα ...

Για την λειτουργία, συντήρηση και φύλαξη της σήραγγας της Γορίτσας έγινε τις προάλλες τρίτος διαγωνισμός, μετά τους δύο προηγούμενους άγονους. Και οι πληροφορίες μου λένε ότι και τούτος άγονος θα έβγαινε αν δεν κατέθετε την ύστατη στιγμή ένας βολιώτης μία προσφορά. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα, θα δούμε πώς θα καταλήξει το θέμα. Επίσης πρέπει να δούμε πώς λειτούργησε η μονοδρόμηση της σήραγγας τα Σαββατοκύριακα, διότι μεγάλες φασαρίες, αντιδράσεις και τέτοια, δεν αντιληφθήκαμε να έγιναν. Αντιδράσεις, βέβαια, υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν για την κατασκευή του αντλιοστασίου στα Αστέρια – τα δικαστήρια έδωσαν, κι εδώ, τη λύση. Αυτή είναι η λεγόμενη Δημοκρατία των δικαστικών αιθουσών…

Δευτέρα ήταν η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, Τρίτη η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Στην πρώτη κατάλαβα ότι τα παιδιά μας πέρασαν καλά, το φχαριστήθηκαν. Για την δεύτερη διάβασα ό,τι μπορεί κι ό,τι δεν μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου, καθώς ζούμε στην εποχή της απόλυτης υπερβολής και της απόλυτης ελευθερίας του λόγου. Σε ότι μας αφορά, ναι μεν καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφής κακοποίηση κάθε είδους ζώου, όμως δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι όταν συναντούμε στον δρόμο μας τις μεγάλες, πλέον, αγέλες των αδέσποτων σκύλων ή την εξής εικόνα, που κατά σύμπτωση αντικρίσαμε νωρίς το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας: δίπλα ακριβώς στην είσοδο-έξοδο υπερκαταστήματος τροφίμων τρία (3) σκυλάκια ξαπλωμένα φαρδιά-πλατιά και ένα τέταρτο όρθιο, να μυρίζει τις σακούλες των εξερχομένων με τα ψώνια. Ειλικρινά, εμείς δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι κι εσείς μπορείτε να μας λέτε ό,τι θέλετε.

Είπαμε, Δημοκρατία έχουμε. Καλά να είστε, γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη "Θεσσαλία" την Τετάρτη 05.10.2016. εκπομπή στην Θ-tv δεν βιντεοσκοπήθηκε το πρωί, άρα και δεν μεταδόθηκε το ίδιο απόγευμα διότι, παρά την συνεννόησή μας και παρά την συναίνεση του Θεού, ο σκηνοθέτης βρισκόταν στις Βρυξέλλες !! είπαμε, Δημοκρατία έχουμε ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου