Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

κυκλο-φ-οριακα 845 30.03.2016



Καλημέρα συμπολίτες. Τελικά «μας την έφερε» ο Μάρτης. Έβρεξε και χιόνισε στις 25. Βέβαια είδα και μία πολύ ωραία φωτογραφία στην τελευταία σελίδα της χθεσινής  «Θεσσαλίας», από την συλλογή της κυρίας Άννας Κουτσελίνη, με τον εορτασμό στην Ζαγορά το 1987. Με τσολιαδάκια μέσα σε 80 πόντους χιόνι και τον απαραίτητο ντορό. Το 1987, που, αν θυμάστε, δύο κυκλο-φ-οριακά πριν σας έγραφα ότι χιόνισε στις 2 Μαρτίου και το χιόνι έμεινε στον Βόλο για τουλάχιστον 15 μέρες, ε! προφανώς το ίδιο χιόνι στην Ζαγορά έμεινε ολόκληρον τον μήνα. Οι ζαγοριανοί που έχουν μνήμη ας με διαψεύσουν. Άτιμος μήνας, λοιπόν, ο Μάρτης, ας δούμε τι έχει να μας πει και ο κατά Σολωμόν και Θεοδωράκην ξανθός Απρίλης.
Παρά ταύτα (εδώ θα μου επιτρέψετε μια γλωσσική παρατήρηση. Ακούω πολλούς ομιλούντες την ελληνικήν να λένε «πάραυτα» με την αντιθετική έννοια που έχει το «παρά ταύτα». Όμως «πάραυτα» σημαίνει «στη στιγμή, χωρίς καθυστέρηση, αμέσως» (Λεξικό Μπαμπινιώτη), άρα έχουμε κι εδώ ένα διαδεδομένο λάθος, παρόμοιο μ’ εκείνο το έρμο το «εξ απαλών ονύχων»...). Παρά ταύτα, λοιπόν, το ωραίο Πήλιο μας πέτυχε πληρότητες τουριστικών καταλυμάτων της τάξης του 95%, κι αυτό παρά το κακής ποιότητας οδικό δίκτυο, όπως κατέγραψε το οδοιπορικό της «Θ».
Το γνωστό μας οδικό κύκλωμα του Πηλίου – ένα χρόνιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα. Τα νερά, τα χιόνια, τα σχιστολιθικά εδάφη και η χρήση από παντός είδους οχήματα επιβάλλουν διαρκή παρακολούθηση και συντήρηση όλων των υποδομών που σχετίζονται με τον δρόμο – αύλακες, αποστραγγιστικά, τοίχοι αντιστήριξης, στηθαία ασφαλείας, οδοστρώματα, συμβάλλουσες οδοί, όλα συλλειτουργούν και το καθένα παίζει τον δικό του ρόλο. Και το καθένα, φυσικά, θέλει τα δικά του κονδύλια. Εδώ βάζουμε μια τελεία και μια παύλα. Διότι πρέπει να είστε απολύτως βέβαιοι ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της τώρα Περιφερειακής Ενότητας και της παλιάς Νομαρχίας ξέρουν και ήξεραν πάντα πολύ καλά όλα τα προβλήματα του κυκλώματος, απ’ άκρη σ’ άκρη. Πλην όμως το σύνολο των απαιτούμενων χρημάτων δεν ήταν ποτέ διαθέσιμο. Και αυτό όχι τώρα, που βρισκόμαστε σε (γενική) κρίση, ανέκαθεν. Έτσι, αναγκαστικά, γίνονται διαρκώς ιεραρχήσεις και αναθεωρήσεις των ιεραρχήσεων των προτεραιοτήτων, ανάλογα με τα σημεία όπου το πρόβλημα είναι αντικειμενικά μεγαλύτερο. Και πάει λέγοντας, και έτσι προβλέπω ότι θα πάει εις το διηνεκές – δυστυχώς μεν, αναποφεύκτως δε.
Κι από την άλλη μεριά, ας μη νομίζουμε ότι είμαστε, για μία ακόμη φορά, οι αδικημένοι του κόσμου τούτου. Έχετε σκεφτεί πόσα τέτοια ορεινά δίκτυα έχει η Ελλάδα μας; Όλα ανεξαιρέτως έχουν παρόμοια προβλήματα και όλα έχουν παρόμοιες τουριστικές χρήσεις, άλλο λιγότερο, άλλο περισσότερο.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Θtv_06 διαδικτυακά κυκλο-φ-οριακα 23 Μαρτίου 2016

με παρέα και πάλι την ΕΨΑ
και με ακόμη περισσότερες εικόνες,
συνέχεια 6η


Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

κυκλο-φ-οριακα 844 23.03.2016

η Αργώ ταξιδεύει


Καλημέρα συμπολίτες. «Όλη η Δόξα, όλη η Χάρη, Άγια μέρα ξημερώνει», ένα εμβατήριο που το μάθαμε στο Δημοτικό και εξακολουθούμε να το ακούμε κάθε 25η Μαρτίου. Αναρωτηθήκαμε ποιος έχει γράψει τους στίχους και την μουσική του. Σκαλίσαμε λίγο το διαδίκτυο και διαπιστώσαμε ότι πολλές ιστοσελίδες που περιέχουν σχολικά τραγούδια και «υλικά για σχολικές εορτές» έχουν τους στίχους, χωρίς περισσότερα στοιχεία. Όμως, όποιος ψάχνει βρίσκει! Βρήκα Πάγια Διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού αρ. 4-54 του 2009 «Περί Στρατιωτικών Εμβατηρίων Στρατού Ξηράς» με έναν πραγματικό θησαυρό πληροφοριών για όλα αυτά τα τραγούδια, που τόσα χρόνια τα έχουμε στ’ αυτιά και στο στόμα μας χωρίς να ξέρουμε τίποτε γ’ αυτά – ενώ ξέρουμε απέξω κι ανακατωτά συνθέτες, στιχουργούς και ιστορίες πολλών άλλων (σημαντικών και ασήμαντων) ελληνικών ασμάτων. Για το συγκεκριμένο, λοιπόν, δεν αναφέρεται στιχουργός. Αναφέρεται μόνον ως συνθέτης (διασκευή, λέει) ο Αριστοτέλης Καζαντζής, Διοικητής της Στρατιωτικής Μουσικής στο Γ’ Σώμα Στρατού και αργότερα Επιθεωρητής, ο οποίος συνέθεσε και το «Μαύρη είν’ η νύχτα στα βουνά» σε στίχους του Αλέξανδρου Ραγκαβή. Αυτά προς περεταίρω εγκυκλοπαιδικήν σας μόρφωσιν.

21 Μαρτίου, Δευτέρα, πρώτη μέρα της Άνοιξης, εαρινή ισημερία – εμείς αυτό ξέραμε, ανέκαθεν, ή καλύτερα, τότε που ζούσαμε στην ηρεμία μας, χωρίς το διαδίκτυο.

Διακοπή. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ενημερωθήκαμε για την τρομοκρατική ενέργεια με ισχυρές βόμβες στην Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών, ακόμη και κάτω από τα κεντρικά κτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα πολλαπλό συντονισμένο χτύπημα με περίπου 30 νεκρούς, μέχρι αυτή την ώρα. Λονδίνο, Μαδρίτη, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Βρυξέλλες – τρόμος και σκοτάδι πάνω σ’ ολόκληρον τον κόσμο, και η ειρήνη στην Μέση Ανατολή συνεχίζει να είναι «ζητούμενο».

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

κυκλο-φ-οριακα 843 16.03.2016

...εις ανάμνησιν


Καλή Σαρακοστή συμπολίτες. Μαύρα και βροχερά στα πεδινά, χιονισμένα στα ορεινά, Κούλουμα κάναμε, ο χαρταετός μόνο στην φωτογραφία πετάει στα ύψη. Τώρα του ‘ρθε του τρελο-Μάρτη να βγάλει το άχτι του, πάει κι ο «βασιλιάς» Καρνάβαλος, δεν ξέρω τι απέγινε με τον τουρισμό στο Πήλιο. Θυμήθηκα την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου 1987. Ήμουνα με πολύ καλή παρέα σε Χόρτο-Μηλίνα-Τρίκερι, μια θαυμάσια, ολόλαμπρη και ζεστή μέρα, το αυτοκίνητό μου τρακάρησε σε έναν βράχο (χωρίς εμένα οδηγό) και έπαθε μεγάλη ζημιά, το μεταφέραμε στον Βόλο και το αφήσαμε έξω από ένα συνεργείο και το βράδυ ... χιόνισε!! Ένα από τα πιο «βαρβάτα» χιόνια που έπεσαν διαχρονικά στον Βόλο, που επαναλήφθηκε μετά από λίγες μέρες, και συνολικά κάλυψε τον Βόλο για παραπάνω από 15 μέρες. Όλο αυτό το διάστημα το καλό μου αυτοκίνητο ήταν έξω από το συνεργείο, σκεπασμένο με χιόνι που πάγωνε και ξεπάγωνε. Όταν τελικά έλιωσε όλο το χιόνι, το αυτοκίνητο ήταν πλημμυρισμένο στα νερά (δεν είχε πολύ ανθεκτικά λάστιχα στις πόρτες...) και ο κινητήρας του είχε ρωγμή, είχε σπάσει από το τρακάρισμα και τις συστολο-διαστολές! Ένα δράμα – ξεχνιέται τέτοια Καθαρή Δευτέρα;

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

κυκλο-φ-οριακα 842 09.03.2016



Καλημέρα συμπολίτες. 6 Μαρτίου 1910, η εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ (ευτυχώς που το όνομα του χωριού επανήλθε μετά από εκείνο το χουντικό «Κυψέλη», και σήμερα ολόκληρος ο καλλικρατικός Δήμος, που περιλαμβάνει 52 οικισμούς, φέρει το ένδοξο αυτό όνομα), 8 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, που καθιερώθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ (εγώ σπούδαζα τότε στην Καρλσρούη και θυμάμαι, σαν να μην πέρασε μια μέρα, τις ελληνίδες συμφοιτήτριες να μοιράζουν κόκκινα γαρύφαλλα αυτή τη μέρα και να οργανώνουν εκδηλώσεις για «Το γυναικείο ζήτημα» - τα γραπτά τους υπάρχουν ακόμη στο αρχείο μου...). Ήταν η απαρχή για μια σειρά από επιτροπές για την ισότητα των δύο φύλλων, για ενώσεις γυναικών (και με κομματικά κριτήρια, δυστυχώς,...) αλλά και για πολλές νομοθετικές ρυθμίσεις, σε όλον τον κόσμο, για την προστασία της μητρότητας, της εργασίας κλπ.

7 Μαρτίου 2016, μία ακόμη αποτυχημένη σύνοδος των αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 4 Μαρτίου 2016 ένα ακόμη αποτυχημένο συμβούλιο των αρχηγών των ελληνικών κομμάτων – κι όποιος μπορεί ας βγάλει συμπέρασμα. Το μόνο θετικό που άκουσα από όλη αυτή τη βαβούρα των ημερών ήταν τα περί διευθέτησης του όντως επαχθούς και επονείδιστου ελληνικού χρέους (σ’ αυτό το θέμα η Πρόεδρος Ζωή είχε απόλυτο δίκαιο, αυτό πρέπει να της το αναγνωρίσουμε). Για να δούμε, γιατί αν δεν δούμε το χρέος, που διαρκώς αυξάνεται, προκοπή ποτέ δεν πρόκειται να δούμε!

Στην πόλη και στην χώρα μηνύσεις, πολλές μηνύσεις. Σε δουλειά να βρίσκεται η Δικαιοσύνη, που έχει και την αποχή των δικηγόρων στο κεφάλι της. Είναι και οι μεγάλες δίκες, που κι αυτές ή καρκινοβατούν ή ετοιμάζονται για τον Απρίλιο, είναι αλληλοκαταγγελίες για σκάνδαλα, επηρεασμούς, γάτες Ιμαλαΐων, εκβιασμούς και άλλα συναφή, είναι ένα γενικό αλαλούμ, που επιτείνεται διαρκώς. Ζούμε σε άσχημους καιρούς, όπου «πεινάει το παιδί, χορταίνει το σκουλήκι» και «τα φίδια ρίχνουνε φαρμάκι στα νερά», κατά πως λέει ο Κ.Χ. Μύρης στην «Ιθαγένεια» του Γιάννη Μαρκόπουλου.

η Βολιώτικη Χορωδία ευχαριστεί ...




Ο «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη από την Βολιώτικη Χορωδία, με την συμμετοχή εκλεκτών βολιωτών καλλιτεχνών και την συνδιοργάνωση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, έκλεισε αισίως αυτόν τον κύκλο των παραστάσεων, 2, 3 & 4 Μαρτίου 2016, στην Παλαιά Ηλεκτρική Εταιρεία.

Τον παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμπολιτών, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που, αν και ήθελαν, δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν κάρτα εισόδου. Η Βολιώτικη Χορωδία ενημέρωσε εγκαίρως ότι όλες οι κάρτες, και για τις τρεις παραστάσεις, είχαν εξαντληθεί μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα. Σ’ αυτό το θέμα φάνηκε ξεκάθαρα η έλλειψη του Δημοτικού Θεάτρου, που θα μπορούσε, με τον ίδιο αριθμό παραστάσεων, να ικανοποιήσει όλους όσους επιθυμούσαν να απολαύσουν την δημοφιλή αυτή οπερέτα.

Η καλλιτεχνική αποτίμηση του αποτελέσματος της προσπάθειάς μας δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να γίνει από εμάς τους ίδιους. Για εμάς ήταν ούτως ή άλλως μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τόσο στις παραστάσεις, όσο και, κυρίως, στην μακρά περίοδο των δοκιμών, από την εκμάθηση των τραγουδιών μέχρι το στήσιμο της όλης παράστασης, με περίπου 40 άτομα επί σκηνής. Αυτό που μπορούμε εμείς με βεβαιότητα να πούμε είναι ότι στο τέλος των παραστάσεων όλοι οι θεατές είχαν ένα χαμόγελο στα χείλη και πολλά καλά λόγια να μας πουν.

Σήμερα η Βολιώτικη Χορωδία αισθάνεται βαθειά την υποχρέωση να ευχαριστήσει

·       πρώτα-πρώτα το κοινό του Βόλου και της περιοχής μας, που τόσο θερμά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας

·       τον ηθοποιό και σολίστα βαρύτονο της Χορωδίας μας Ευάγγελο Κακάλια, που σήκωσε το μεγάλο βάρος της σκηνοθεσίας και ταυτόχρονα έπαιξε και τραγούδησε στον χαρακτηριστικό ρόλο του Συνταγματάρχη

·       την Νεκταρία Παπαδημητρίου, που έντυσε με το πιάνο της ολόκληρο το έργο, από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή, αποδίδοντας μοναδικά τις εξαίσιες μελωδίες του Θεόφραστου Σακελλαρίδη

·       την Κατερίνα Αποστολοπούλου (Βιβίκα), την Τζένη Χατζηδήμου (Κική), τον Θωμά Σκοτίδα (Ζαχαρούλης) και τον Ιορδάνη Παπάζογλου (Πέτρος Χαρμίδης), που με τις υπέροχες φωνές τους εκτέλεσαν σε άψογη συν-αρμονία τα δύσκολα ντουέτα του έργου και ανταποκρίθηκαν με απόλυτο επαγγελματισμό στους ιδιαίτερα απαιτητικούς ρόλους τους

·       τον Γαβριήλ Μουσκή (Αρχιτέκτων Μαρτής) και τον Γιάννη Φελεσάκη (Μάρκος Κορτάσης), που έδωσαν ζωή σε δύο μικρούς μεν, σημαντικούς δε για την εξέλιξη του έργου και την «λύση του δράματος» ρόλους

·       την Στάσα Τζάλλα, καλλιτεχνική διευθύντρια και μαέστρο της Χορωδίας μας, που ήταν ο εμπνευστής της όλης προσπάθειας και ο μουσικός καθοδηγητής μας, αλλά και ο «πανταχού παρών» άνθρωπός μας, παντού όπου ανέκυπταν προβλήματα (από τα ενδυματολογικά, τα κινησιολογικά και το μακιγιάζ των κυριών μέχρι τα σκηνικά της παράστασης και τον φωτισμό)

·       την Βάσω Τηλιοπούλου και τις χορεύτριες/χορευτές της Σχολή Χορού Chorus Line: Έβελιν Σταμούλη, Αρετή Κατσαγεωργιου, Μαρία Κατσαγεωργιου, Θέμη Μυλωνά, Μαρία Τριανταφύλλου, Βασίλη Σπανό, Χριστίνα Καρασσάβα, Κώστα Βαζούρα, Σεμίνα Καλαντζή, Ματίνα Τσικλιτζή, που στόλισαν με την ομορφιά και την χάρη τους την παράσταση, χορεύοντας νοσταλγικά βαλσάκια και εκφραστικούς τσιγγάνικους χορούς

·       τον Δημήτρη Παππά, μουσικό της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, που με την γλυκιά τρομπέτα του σάλπιζε το τέλος της παράστασης.

Η Βολιώτικη Χορωδία οφείλει επίσης να ευχαριστήσει

·       το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα την Διεύθυνση Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων και το Τάγμα ΓΕΕΘΑ, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας και μας παραχώρησαν για χρήση τις απαραίτητες για το έργο στολές στρατιωτών των Βαλκανικών Πολέμων και ιδιαίτερα τον επίτιμο Α’ Υπαρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. Νικόλαο Ταμουρίδη, με την μεσολάβηση του οποίου εξασφαλίστηκε αυτή η παραχώρηση

·       την δημοσιογράφο κυρία Ροσσάνα Πώποτα, που ευγενώς προσφέρθηκε να εκφωνήσει το ραδιοφωνικό μας μήνυμα, και τον τεχνικό ήχου κύριο Πάρι Ζήκο, που αφιλοκερδώς το ηχογράφησε στο στούντιό του

·       τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΕΡΤ Βόλου, Ράδιο 9,86, Ράδιο Ακρόαμα, Ράδιο ΒΕΡΑ, Ράδιο ΕΝΑ, Novafm 106, που επί δύο εβδομάδες συνεχώς μετέδιδαν το μήνυμά μας και τα δελτία τύπου χωρίς καμία απαίτηση

·       τον κύριο Θανάση Καραγεώργο, που επίσης αφιλοκερδώς δημιούργησε το τηλεοπτικό μας μήνυμα, και την τηλεόραση TRT, που το μετέδιδε ως χορηγός επικοινωνίας

·       τις εφημερίδες Θεσσαλία, Μαγνησία, Ταχυδρόμος και τις ιστοσελίδες akroama.gr, e-thessalia.gr, e-Volos.gr, magnesianews.gr, mycitynet.gr, myvolos.net, peri...Volos.gr, που προέβαλλαν επί δύο εβδομάδες την εκδήλωσή μας και δημοσίευαν τα δελτία τύπου που τους στέλναμε (πολύ σημαντικός ο ενημερωτικός τους ρόλος και όταν έπρεπε να πληροφορήσουμε τον κόσμο ότι εξαντλήθηκαν οι κάρτες εισόδου)

·       το Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος, που καθημερινά φρόντιζε για το κατάλληλο μακιγιάζ των κυριών, με υπεύθυνη την Κυρία Μαίρη Βογιατζιδοπούλου και τις σπουδάστριες του ΙΕΚ Μαρία Αναγιάννη, Χριστίνα Αποστόλου, Ιωάννα Γέρου, Ματίνα Γεωργίου, Ρία Κωνσταντίνου, Αγγέλα Μαχαίρα, Κατερίνα Ξανθά, Μαρία Τέρπου, Φαίδρα Φεΐμη, Ελευθερία Χαμονικολάου, Σοφία Χολέβα.

·       τα καταστήματα που ανέλαβαν ένα μεγάλο τμήμα της προπώλησης των καρτών εισόδου, το δισκοπωλείο CLASSIC, το βιβλιοπωλείο Ζυγός, το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, και το καφέ-μπαρ 4 εποχές

·       το κατάστημα «Αράλια» με είδη δώρων και φωτιστικά, που μας παραχώρησε πολλά αντικείμενα, απαραίτητα για τα σκηνικά μας

·       το ανθοπωλείο «Δημόπουλος», που μας χορήγησε πολλές ανθοδέσμες για τους πρωταγωνιστές και τριαντάφυλλα για όλους στην πρεμιέρα, και την επιχείρηση «Άνθη-Φυτά Αλέξανδρος Σαχίνης», που μας παραχώρησε γλάστρες με μεγάλα φυτά, τα οποία κόσμησαν την αυλή της οικίας Ζαχαρούλη στην παράσταση

·       το ζαχαροπλαστείο «Μπάμπης», τον χωριάτικο ξυλόφουρνο Ιωαννίδη και την πιτσαρία «Casa di Pizza», που κάθε βράδυ μας τροφοδοτούσαν με φρεσκότατα γλυκά, αλμυρά και πίτσες, για τις ανάγκες της παράστασης και όλων των συντελεστών, μετά από την έντονη προσπάθεια δύο περίπου ωρών

Ευχαριστούμε για την εξαιρετική επαγγελματική τους επίδοση, που συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της όλης προσπάθειας

·       τις εκτυπώσεις «Γιάννης Βαλιάντζας» για την δημιουργία και εκτύπωση της νοσταλγικής αφίσας, των καρτών εισόδου και του φυλλαδίου θεατών

·       τον μουσικό οίκο «Κεχαΐδης» για την άψογη ηχητική και οπτική κάλυψη

·       τον φωτογράφο Ντίνο Μπουρλή και τους συνεργάτες του για την πολύπλευρη φωτογραφική κάλυψη

·       το συνεργείο του ASTRA TV, που βιντεοσκόπησε την πρεμιέρα για λογαριασμό της Βολιώτικης Χορωδίας

·       και τους υπευθύνους του Θεάτρου κυρίους Κώστα Τατάκο για τον χειρισμό των φωτιστικών μέσων και Αργύρη Ζήση για την αμέριστη βοήθεια στο θέμα των σκηνικών αλλά και στην διαχείριση των θεατών

Τελευταίο αλλά εξ ίσου σημαντικό, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, που συνδιοργάνωσε μαζί μας και υποστήριξε οικονομικά το εγχείρημά μας.

Στις παραστάσεις συμμετείχαν οι Χορωδοί: Soprani: Γ. Γκομόζια, Δ. Δημητρουλοπούλου, Μ. Καλούση, Α. Μάνου, Ε. Νιφόρου, Κ. Νιφόρου-Γκαμαλέτσου, Α. Παπαδημητρίου, Ε. Πελεκάνου, Β. Τζοβάρα, Ά. Χατζηαναστασίου, Alti: Α. Βολιώτη, Ε. Θεοδωρακοπούλου, Ε. Κοντοπούλου, Β. Κουνενού, Δ. Λιναριτάκη, Χ. Μεσολογγίτου, Ε. Προβιά-Χασιώτη, Ε. Στεργίου, Μ. Τσιτσιρίκη, Tenori: Α. Αργυρόπουλος, Γ. Βαγίτσης, Α. Πολυχρονίδης, Π. Προβιάς, Κ. Τόπας, Κ. Φρατζής, Μ. Καλατζή, Bassi: Τζ. Γκουτενσβάγκερ, Γ. Κωνσταντάς, Χ. Σαχίνης, Χ. Σκυργιάννης, Ε. Στράκας, Α. Τσόχας, Β. Τσαγκάρη

Η Βολιώτικη Χορωδία και οι καλλιτέχνες που την πλαισίωσαν ευελπιστούν ότι θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τις παραστάσεις του «Βαφτιστικού» μέσα στο 2016, σε εύθετο χρόνο, που, όπως είναι φυσικό, θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

Και πάλι ευχαριστούμε όλους και όλες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Βολιώτικης Χορωδίας

Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Σκυργιάννης










Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Θtv_03 διαδικτυακά κυκλο-φ-οριακα 2 Μαρτίου 2016

τριτώσαμε, παρέα με την αγαπημένη μας ΕΨΑ.
και συνεχίζουμε ...


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

κυκλο-φ-οριακα 841 02.03.2016

χωρίς λόγια...


Καλόν μήνα, συμπολίτες. Εγώ δεν βλέπω να έχει ο Μάρτης διαθέσεις γδάρτη και παλουκοκάφτη, οπότε έκλεισε, νομίζω, η φετινή σχέση μας με τα ζητήματα θέρμανσης. Είχα κι ένα σωρό ξύλα για το τζάκι (ναι, έχουμε και τέτοιο...) πολύ ωραία θα περιμένουν τον επόμενο χειμώνα. Και μάλλον, όπως είπε και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο στην τελετή των Όσκαρ, η κλιματική αλλαγή είναι, πλέον, γεγονός. Μπαίνει, που λέτε, ο Μάρτης χωρίς τα αγροτικά μπλόκα ακόμη στους δρόμους, με ένα (ακόμη...) συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με μια (ακόμη...) «κρίσιμη» σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τεράστιο θέμα των προσφύγων. Ψυχή βαθειά. Και για όλα φταίει η Ελλάδα, ακόμη και οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων της αντιπολίτευσης το λένε αυτό, τέτοια κατάντια δηλαδή, να δούμε τι θα πουν και στο συμβούλιο των αρχηγών (κάτι από Αστερίξ μου θυμίζει αυτό, «Ο αγώνας των αρχηγών» στην έκδοση της Μαμούθ Κόμιξ).
Επιτοπίως τα σημαντικά των ημερών κατά την κρίση μας είναι η εξαιρετική κινητοποίηση για την περίθαλψη των προσφύγων στον ΣΕΑ Αλμυρού, ο ξυλοδαρμός εντός του Δημαρχείου Βόλου, η αποτυχία στην διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 και, βέβαια, οι παραστάσεις του «Βαφτιστικού». Σημαντικό επίσης το ότι υπάρχει και Ανάδοχος, εργολάβος δηλαδή, για την ανακατασκευή του δρόμου Βόλου-Βελεστίνου, που αναμένεται ίσως και μέσα στον Μάρτιο να εγκατασταθεί και να αρχίσει εργασίες – θα το παρακολουθήσουμε το θέμα.