Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

κυκλο-φ-οριακα 857 17 Αυγούστου 2016



Ακόμη από εδώ, από το Αιγαίο, καλημέρα συμπολίτες. Το οποίο Αιγαίο, που λέτε, την Παρασκευή πριν απ’ τον Δεκαπενταύγουστο «θυμήθηκε» ότι είναι θάλασσα, και μάλιστα άγρια – μέχρι τότε το «έπαιζε» λίμνη ακύμαντη… Και άρχισε να χορεύει, 2,5-3,0 μέτρα κύμα. Αντάριασε κι ο ουρανός, έπεσε θλίψη και κατήφεια στους πολυπληθείς επισκέπτες, τουρίστες και παραθεριστές. Ύστερα ήρθε και η βροχή, η θερμοκρασία κατακρημνίστηκε και όλα έγιναν …χειμώνας (τουλάχιστον φθινόπωρο…). Είναι ενδιαφέρον να παρακολουθείς πώς αλλάζει η ψυχολογία των ανθρώπων με τέτοιες καιρικές αλλαγές. Όπως και το πώς τουρτουρίζουν όσοι δεν προνόησαν για μία ζακετούλα στις αποσκευές.
Εντάξει, τα πράγματα αποκαταστάθηκαν, η Παναγία έβαλε κι εδώ το χέρι της, το καλοκαίρι επανήλθε θριαμβευτικά , μαζί και η ψυχολογία των μαζών. Που ξαναπήραν (οι μάζες) την ομπρέλα, τις καρέκλες και τα μπρατσάκια του παιδιού και εφόρμησαν να καταλάβουν τις υπέροχές παραλίες, που έγιναν ακόμη πιο υπέροχες επειδή τα μεγάλα κύματα έρχονταν από βόρειες διευθύνσεις – τραμουντάνα ο επικρατών άνεμος, τουτέστιν ένα απλό αυγουστιάτικο μελτεμάκι ήταν αυτό που μας «χτύπησε».
Παρακολουθούμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βέβαια. Και θυμόμαστε τους δικούς μας, το 2004, το τουρνουά ποδοσφαίρου στην όμορφη πόλη μας. Παρακολουθούμε και τις ελληνικές επιτυχίες και χαιρόμαστε, όπως πρέπει, ακούγοντας τον Εθνικό μας Ύμνο. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Μετά, όταν η νίκη των αθλητών γίνεται «παιχνίδι στα χέρια των παιδιών», που λέει κι ο Σαββόπουλος. Τότε που ο καθένας και η καθεμία αισθάνεται ότι δικαιούται να λέει και να γράφει ότι νομίζει σωστό, ελεύθερα και αβασάνιστα. Κάπως έτσι έγινε και διάβασα σε τοπικό μέσον ότι η χρυσή Άννα Κορακάκη, που αγωνίζεται με πυροβόλο πιστόλι εναντίον σταθερών χάρτινων στόχων θα έρχεται (από την Δράμα…) για προπόνηση στο «υπερσύγχρονο ολυμπιακό σκοπευτήριο» της Νέας Αγχιάλου, το οποίο είναι πράγματι ένα καλό σκοπευτήριο αλλά για σκοπευτές που αγωνίζονται με τουφέκια εναντίον ιπτάμενων πήλινων στόχων!! Καταλαβαίνετε τι μπούρδα έβγαλε στον αέρα το καλό μέσον ενημέρωσης μόνο και μόνο για να «εκμεταλλευτεί» την χρυσή νίκη της κοπέλας από την Δράμα…
Κι άλλα πολλά, βεβαίως, συνέβησαν με αυτό το χρυσό μετάλλιο, μέχρι που «κάποιοι» έφτιαξαν ψεύτικη σελίδα στο φέισμπουκ με το όνομα της κοπέλας για να βρίσουν τον Πρωθυπουργό…!

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

κυκλο-φ-οριακα 856 10.08.2016

το κατεστραμμένο λιμανάκι του Αη Γιάννη


Καλημέρα συμπολίτες. Πάει και το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, πλησιάζει το «Πάσχα του Καλοκαιριού», ο Δεκαπενταύγουστος της Παναγίας. Έτυχε και παρακολουθήσαμε μια «Αυγουστιάτικη Παράκληση», από τις 11 που είναι προγραμματισμένες για φέτος, τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από την «Μαγνήτων Κιβωτό», τον Φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού για την διάσωση του Πολιτισμικού Αποθέματος της περιοχής μας. Και ήταν, ομολογουμένως, μια πολύ ωραία καλοκαιρινή βραδιά, με τον Βασίλη Αγροκώστα να τραγουδάει με την υπέροχη φωνή του δημοτικά τραγούδια-ύμνους στην Παναγία, συνοδευόμενος από την ορχήστρα «Ιωνία».
Κι άλλες ωραίες συναυλίες συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, Άλκηστη Πρωτοψάλτη (αυτό το κακό με το όνομα αυτής της κοπέλας! Εμ! κάποιοι θέλουν να είναι «αρχαιοπρεπείς» και να το γράφουν «Άλκηστις» εμ! όταν το χρειάζονται στην γενική δεν τολμούν το «Αλκήστιδος» και το αφήνουν … «Άλκηστις»!! Ναι, δεν κάνω πλάκα, το είδα γραμμένο: η συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη …) εξαιρετική και «Πώς να σωπάσω», με πάνω από 50 συντελεστές επί σκηνής. Δυστυχώς απουσιάζουμε από τον Βόλο και τις εντυπώσεις μας τις μεταδίδουνε άλλοι.