Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Εμείς και το Μουσικό Σχολείο Βόλου



Τον Ιούνιο 2002 η πρωτότοκη κόρη μας (γεν. 1990) αποφοίτησε από το 6ο Δημοτικό Σχολείο και έπρεπε να πάει στο Γυμνάσιο. Τότε πήραμε οικογενειακώς την απόφαση – με την απόλυτη συναίνεσή της – να κατευθυνθεί στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου. Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε περισσότερο διαισθητικά και πολύ λιγότερο ωφελιμιστικά. Τον Ιούνιο 2008 αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο με άριστα, εισήχθη στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου του Μονάχου, όπου και φοίτησε και αποφοίτησε τον Ιούνιο 2014.

Τον Ιούνιο 2005 η δεύτερη κόρη μας  (γεν. 1993) αποφοίτησε από το 6ο Δημοτικό Σχολείο και χωρίς πολλά-πολλά έδωσε τις εξετάσεις της και εισήχθη στο Μουσικό Σχολείο Βόλου. Αρίστευσε γενικώς, ήταν η σημαιοφόρος του Σχολείου την χρονιά 2010-2011 και τον Ιούνιο 2011 εισήχθη με πολύ υψηλή βαθμολογία στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούνιο 2011 ο τρίτος της παρέας, ο γιος μας (γεν. 1999), αποφοίτησε από το 5ο Δημοτικό Σχολείο και χωρίς συζήτηση εντάχθηκε στο δυναμικό του Μουσικού Σχολείου. Αποφοίτησε φέτος, τον Ιούνιο 2017, ομοίως με άριστα και,  πετυχαίνοντας πολύ καλή βαθμολογία στις δύσκολες φετινές Εξετάσεις, ετοιμάζεται να τραβήξει τον Πολυτεχνικό Δρόμο που έχει μόνος του χαράξει.

2002-2017, 15 χρόνια Μουσικό Σχολείο Βόλου. 15 όμορφα χρόνια, τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για εμάς, τους ευτυχείς γονείς. Είναι εκατοντάδες οι διακεκριμένες στιγμές που ζήσαμε μέσα κι έξω από το εκάστοτε σχολικό κτήριο, στιγμές που καταγράφονται «χρυσοίς γράμμασιν» στην Ιστορία του Σχολείου και της πόλης μας και στην μνήμη μας.

Ευχαριστούμε πολύ.

Ευχαριστούμε τους Καθηγητές και τις Καθηγήτριες των Γενικών Μαθημάτων που σε πείσμα όλων των καλοθελητάδων απέδειξαν και αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας την επάρκεια του Ελληνικού Δημόσιου Σχολείου. Ευχαριστούμε τους Μουσικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που δίδαξαν στα παιδιά μας το θείο δώρο της αρμονίας τόσο στα ακούσματα όσο και στην ζωή τους. Ευχαριστούμε τις τρεις Διευθύντριες του Σχολείου, την Κυρία Ευανθία Πέτρου, την Κυρία Βασιλική Δρεπανιώτου και την Κυρία Αρετή Τζανετοπούλου – είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε και με τις τρεις, και ξέρουμε καλά τι έχει προσφέρει κάθε μία στην εδραίωση και στην ανάπτυξη αυτού του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Σήμερα, 15 χρόνια μετά, αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι για την «διαισθητική» απόφαση που πήραμε τον Ιούνιο 2002. Το Μουσικό Σχολείο Βόλου μας δικαίωσε.

Ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει να εφοδιάζει με Γνώσεις και Αρμονία τα παιδιά τούτης της γειτονιάς της Ελλάδας.



Ευχαριστούμε.

Χαράλαμπος Σκυργιάννης

Ηλέκτρα Μανουσάκη



ΥΓ. Η σχολική ιστορία των τριών παιδιών μας δεν γράφτηκε σ’ αυτό το σημείωμα προκειμένου να υπερηφανευτούμε δημοσίως για τα «αστέρια» μας – μακριά από εμάς τέτοιες μεγαλομανίες. Γράφτηκε για να διαβεβαιώσει και τους τελευταίους δύσπιστους γονείς ότι το Μουσικό Σχολείο Βόλου δεν είναι ένα «κονσερβατόριο» που αναδεικνύει μόνο καλούς μουσικούς. Είναι και αυτό, αλλά είναι πολύ περισσότερο ένα πλήρες Σχολείο, με παιδιά που ακολουθούν με επιτυχία τους στόχους τους σε όλες τις κατευθύνσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχοντας στην ψυχή τους την γαλήνη που προσφέρει η μουσική.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη "Θεσσαλία" την Τρίτη 11.07.2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου